O Galiji /Historija & Tradicija

Historija Galije

Otvorena 1986

Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih kuhinja na svijetu, a nudi nam na obilje tradicionalnih jela u kojima svi mogu uživati. Ova raznovrsnost potiče od drevnog i živopisnog nasljeđa grčkih, rimskih, vizantskih pa čak i orijentalnih korijena. Italijanska jela nude zdravu opciju za svakodnevnu prehranu s naglaskom na maslinovom ulju i paradajzu.

Popularnost italijanske kuhinje koja je preplavila svijet početkom 19. vijeka ponukala nas je da 1986. godine Sarajevu pored tradicionalne bosanske kuhinje ponudimo raznovrsnu italijansku kuhinju koja je veoma dobro prihvaćena u Bosni i Hercegovini, a naročito u Sarajevu.

Tradicija i ime koje je postigla dugogodišnjim radom i kvalitetom bili su jak poticaj da 2006. pizzeria “Galija” proširi svoj asortiman jela i kapacitet mjesta. Enterijer prostora nudi maksimalnu intimnost i opuštenost svakom gostu, uz ugodne zvuke domaće i strane kvalitetne muzike koja je prilagođena objektu.

U sklopu naše ponude također je i organizovanje raznih svečanih prijema, rođendana i poslovnih koktela. Usluge organizovanja raznih prijema nudimo također i van našeg objekta.

Pored bogatog asortimana jela, u našem objektu možete probati mnoga svjetska pića i razne vrste kvalitetnog vina.
Uz sve ovo što smo istaknuli, a što možete i vidjeti na našoj web stranici, najbolje je posjetiti pizzeriu “Galija” i uvjeriti se u sve što smo kazali.

Posebnu uslugu nudimo našim najmlađim gostima koji uz igru i zabavu i razne poklone koje dobiju u objektu, mogu uživati u meniju koji je posebno prilagođen njima.

Enterijer objekta odgovara brodskom enterijeru kojeg krase mnogobrojni predmeti morskog pejzaža, a samim tim novi dio “Galije” uređen je u stilu moderne brodske jahte s unikatnim brodskim detaljima.

U ovakvom jedinstvenom objektu uz mnogobrojnu ponudu jela i pića i uz provjerenu maksimalnu higijenu pizzeria “Galija” je postala sarajevski brand.

S obzirom na sigurnost koju naš objekat pruža svojim gostima pizzeria “Galija” već 20 godina plovi mirnim vodama.

RADNO VRIJEME OD 10:00-23:00h